in

Turiști în Creta până în noiembrie, anul acesta încasări de peste 2,5 miliarde de euro pe insulă

Cu hoteluri pline și vizitatori străini, nu numai din Europa, ci pentru prima dată în acest an din țări precum Dubai, Iran, Liban, anul turistic eașteptat de bun din Creta continuă.

Totul indică faptul că va dura până la sfârșitul lunii noiembrie, scrie patris.gr.

Veniturile turistice la nivel național sunt estimate să depășească 12 miliarde, un număr pe care nimeni nu și-l imagina, iar cota pentru Creta va depăși 2,5 miliarde, potrivit președintelui Asociației Hotelierilor din Heraklion, Nikos Chalkiadakis.

Lucrul pozitiv este că fluxul de rezervări continuă dinamic.

„Sezonul va continua până pe 20 noiembrie, avem multe grupuri dar și vizitatori individuali, tineri și bătrâni.

Cred că anul pentru toată lumea și pentru magazine este mult mai bun decât ne-am așteptat”, a declarat Chalkiadakis, subliniind că polonezii au făcut surpriza în august, deoarece numărul lor a crescut cu aproape 40%.

Creșterea în funcție de naționalitate

După naționalitate și comparativ cu august 2019-2020, în 2021, germanii au crescut cu 17,58%, polonezii cu 39,8%, austriecii cu 19,31, olandezii cu 8,44%, elvețienii cu 26, 31%, numărul ucrainenilor a sărit la + 136,59%, letonii la 39,57%, lituanieni la 42,75%.

În aceeași lună, din cauza măsurilor restrictive, britanicii au fost mai puțini cu 47,58%, rușii cu 77,03%, cehii -30,76%, francezii -5,30%, belgienii -15,75%, italienii -33,29%.

Viceprimarul din Rethymno, responsabil pentru turism, Pepi Birliraki, a afirmat: „Sezonul se va închide, în mod excepțional, la finalul lunii noiembrie. Este un an neașteptat de bun”, a spus Birliraki, subliniind că anul acesta pentru prima dată Rethymno, care vizase piața turistică din Orientul Mijlociu, are vizitatori din Israel, Liban, Iran și Dubai care se află în vacanțe de lux.

Venituri turistice neașteptate

Veniturile din turism ale țării în 2021 ar putea ajunge la 12 miliarde de euro, sumă de neimaginat în urmă cu câteva luni.

Acest lucru a fost subliniat de CEO-ul grupului Sani / Ikos, Andreas Andreadis.

Domnul Retsos a declarat că „în luna mai am spus că, dacă vom reuși să ajungem la 40% din rezervări în 2019, am fi foarte norocoși. Pe baza datelor de astăzi și după rezervările din septembrie, vom depăși 50% sau chiar 60%, dacă nu există nicio evoluție neașteptată în ceea ce privește pandemia”.

„Veniturile pe sosire în acest an sunt cu 25% mai mari decât nivelurile din 2019, veniturile turistice ale țării noastre pentru 2021 vor ajunge probabil la 12 miliarde de euro, un număr de neimaginat acum câteva luni. PIB-ul grecesc în acest caz va crește cu mult mai mult de 6% “, a subliniat Andreadis.

Written by Redactie

crima rhodos

Crimă în Rhodos, femeie de 31 de ani împușcată în mijlocul străzii de fostul soț. ”Nu pot trăi fără ea”

noi restrictii

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic: Grecia și Cipru ies din zona roșie!