in

Sportiv francez, noul pacient zero al Europei, a dat peste cap toate informaţiile cunoscute până în prezent despre coronavirus

Epidemia de coronavirus care a paralizat lumea şi a ucis peste 266 de mii de oameni ar fi pornit cu câteva luni înainte ca medicii să îşi dea seama. Un caz de infectare a fost descoperit în Franţa în luna decembrie. Amirouche Hammar ar fi fost diagnosticat cu noul coronavirus la patru luni de la infectare. Mai mulți participanți la Jocurile Militare s-ar fi infectat încă din toamna anului trecut.

Mai mulţi sportivi din Franţa, Elveţia şi Italia cred că au fost infectaţi chiar din octombrie când au participat la Jocurile Militare din Wuhan. “Sunt binecuvântat! Boala nu era cunoscută atunci“, spune pacientul francez infectat cu noul coronavirus.

Este noul pacient zero al Europei. Cel puţin, pentru moment. Bărbatul a dat peste cap toate informaţiile cunoscute până în prezent despre coronavirus. Algerian stabilit în Franţa de câţiva ani, a fost diagnosticat cu COVID după patru luni de la infectare.

Amirouche Hammar, noul pacient zero al Europei: Febra a început să crească şi să crească. Am avut peste 40 de grade cu siguranţă. Nu mi-am luat temperatura, sincer, dar soţia mea m-a atins şi mi-a spus că ard ca “un cuptor”.

În decembrie, Amirouche a fost internat cu pneumonie. Severitatea infecţiei i-a uimit pe medici. Bărbatul a stat 15 zile în spital dintre care trei la reanimare. Medicii au realizat gravitatea situaţiei abia zilele trecute, când i-au reevaluat cazul.

Yves Cohen, medic de terapie intensivă: Nu căutam cazuri de coronavirus. Nici nu am luat în calcul acest diagnostic. Epidemia din China a apărut abia la sfârşitul lunii decembrie, începutul lunii ianuarie. Nu am luat în calcul un astfel de diagnostic!

După ce informaţia a devenit publică, OMS a recomandat ca toate ţările să reanalizeze cazurile suspecte de pneumonie înregistrate la sfârşitul anului trecut. Oamenii de ştiinţă cred că mutaţia care a permis transmiterea virusului de la om la animal s-ar fi produs chiar în octombrie 2019.ADVERTISING

Momentul coincide cu Jocurile Militare mondiale organizate în Wuhan. Mai mulţi sportivi îşi amintesc că au avut simptome precum tuse şi dureri musculare la întoarcere. Printre ei şi spadasinul Matteo Tagliariol.

Matteo Tagliariol: După Mondialele din Wuhan, din octombrie, m-am îmbolnăvit şi ştiu că mulţi sportivi s-au îmbolnăvit. Boala a decurs normal, poate a durat mai mult. Dar nu ştiu dacă a fost coronavirus, pentru că nu am fost testat niciodată.

170 de sportivi au făcut parte doar din echipa Italiei. În total, 2 mii din întreaga lume. Nu există informaţii exacte, dar oamenii de ştiinţă cred că ei ar fi putut purta virusul pe tot mapamondul. De când a fost descoperit, noul coronavirus a infectat peste 3 milioane 800 de mii de oameni, iar 266 de mii de oameni au murit.

Chiar şi după reluarea activităţii, este posibil ca spitalele să fie obligate să păstreze paturi libere. Specialiştii se aştepată la un nopu val de îmbolnăviri cu COVID 19.

Written by Redactie

Boris Becker despre Bianca Andreescu: ”Românii o consideră pe Bianca una de-a lor, deși aceasta reprezintă Canada”

Ambasada României în Coreea publică pe site știri ciudate. Cine poate înțelege așa ceva…