in

Român izolat pe o Insulă în Pacific, reținut pentru zeci de tentative de fraudă bancară

APDA, 25 octombrie 2017 – Cătălin Răzvan Veveriță nu mai poate părăsi Samoa. Decizia a fost luată de magistrați după ce Veveriță a solicitat unei instanței de judecată eliberarea pe cauțiune și ridicarea interdicției de a părăsi insula pentru a călători în interes de serviciu.

Potrivit jurnaliștilor, Cătălin Veveriță, în vârstă de 30 de ani, este acuzat de procurori că ar fi autorul câtorva zeci de tentative de fraudă bancară prin intermediul ATM – urilor. În fața instanței de judecată, procurorul de caz, Vaisala Afoa a declarant că Veveriță ar fi încercat de cel puțin 30 de ori să sustragă importante sume de bani folosindu-se de carduri clonate și cărți de identitate false.

În urma audierilor, magistratul de ședință Fepulea’i Ameperosa Roma, a decis ca Veveriță să fie eliberat doar pe cauțiune însă nu va putea călători în afara țării.

“Cererea formulată de Dumneavoastră este respinsă. Sunteți acuzat de fapte foarte grave, nu sunteți un cetățean samoian iar riscul de a părăsi țara și de a nu vă mai întoarce este unul foarte mare” și-a motivat decizia judecătorul Fepulea’i Ameperosa Roma.

În consecință românul a fost obligat să își predea actele de identitate autorităților și trebuie va trebui să se prezinte în fața polițiștilor din orașul Apia în fiecare zi de marți și joi.

Primul termen al procesului în care românul este acuzat de furt va avea loc pe 15 noiembrie.

Marius Dobrescu

 

Written by admin

Român arestat din greșeală de polițiștii britanici

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni SUSȚINE programul Diaspora Start-up