in

Restricții dure în Grecia până pe 7 ianuarie 2021: închise școlile, activitățile sportive și de divertisment, restaurantele

Purtătorul de cuvânt al guvernului Stelios Petsas a făcut anunțuri cu privire la măsurile restrictive de combatere a pandemiei, în contextul informării autorilor politici. „Astăzi se împlinește o lună de la implementarea celui de-al doilea blocaj general”, a subliniat el, subliniind că „în Grecia, ca și în alte țări europene, a ajutat la îmblânzirea întâi și la căderea cazurilor după aceea. „Dar îmbunătățirea datelor epidemiologice și reducerea încărcăturii virale este lentă.”

El a subliniat că este mai lent decât se aștepta „din cauza oboselii tuturor dintre noi după zece luni de luptă cu inamicul invizibil și insidios, coronavirusul. Este indicativ faptul că, comparând al doilea cu primul blocaj, mobilitatea crește cu aproximativ 20%, în timp ce măsurile restrictive după închiderea școlilor sunt în esență aceleași „.

El a adăugat că, conform ultimelor date, există o relativă stabilizare sau chiar o ușoară scădere a mediei rulante a cazurilor. De asemenea, paturile ocupate la ATI sunt în scădere.

După cum a spus el, acestea rămân închise până pe 7 ianuarie 2021:

  • Școli,
  • Restaurantele,
  • Divertisment,
  • Instanțe,
  • Activități sportive, altele decât cele aprobate de comitetul de sănătate (cum ar fi ligile profesionale de fotbal Superleague și ligile profesionale de baschet),
  • Schi.

Pe lângă:

  • Interzicerea călătoriilor interregionale este extinsă,
  • Interzicerea adunărilor și interdicția de circulație pe timp de noapte.

Carantină de 10 zile pentru cei care vin din străinătate

Pentru cei care se întorc din străinătate, vor trebui să treacă un test molecular negativ de 72 de ore, vor fi testați la intrare și vor intra într-o carantină preventivă de 10 zile dacă intră în perioada de vineri 18/12 până joi 7/1.

Pentru întoarcerea la locul de reședință, aceleași reguli se aplică pentru afișajul E1 și E9.

Ce se va întâmpla cu bisericile, coaforii și comercianții cu amănuntul

În ceea ce privește bisericile, coaforii și comercianții cu amănuntul, domnul Petsas a spus că vor exista anunțuri mai noi la sfârșitul săptămânii.

În special pentru biserici în timpul sărbătorilor, așa cum a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului, în zilele următoare, premierul va avea o comunicare cu arhiepiscopul Ieronymos.

Domnul Petsas a subliniat că datele epidemiologice din Grecia arată o stabilizare și o scădere mică, totuși ritmul este lent și determină guvernul să aleagă o revenire la orice normalitate dintr-un mod mai „sigur”.

Written by Redactie

Reguli bizare adoptate de belgieni pentru sărbătorile de Crăciun: oricine invită oaspeţi trebuie să aibă o grădină sau o curte

Franța, mii de oameni au iesit pe strazi, protestează împotriva legii privind securitatea