in

Restaurantele și barurile din Grecia întră joi în grevă, proteste față de măsurile anti-Covid

restaurante grecia greva

Firmele de catering, barurile, cafenelele și restaurantele din Grecia vor intra joi în grevă pentru a protesta față de ultimele măsuri anti-Covid luate de autorități despre care afirmă că le-au scăzut veniturile cu până la 50% și amenință locurile de muncă din sector, relatează Euractiv.

Membrii Federației Restaurantelor din Grecia au anunțat marți că vor depune o petiție la cancelaria premierului Kyriakos Mitsotakis.

„Spre deosebire de alte locuri (biserici, stadioane, transportul public), industria de catering poate demonstra o rată ridicată de vaccinare”, afirmă George Kavvathas, președintele Asociației Generale a Producătorilor de Alimente și Vin din Grecia, amintind și de numeroasele dificultăți cu care s-a confruntat sectorul în timpul pandemiei.

Kavvathas a subliniat de asemenea că la nivel național veniturile sectorului au scăzut cu 30-50%.

Însă ministrul dezvoltării de la Atena, Adonis Georgiades, a acuzat sectorul HoReCa de „lipsă de recunoștință”, afirmând că în timpul pandemiei el a primit subvenții mult mai mari decât alte sectoare.

Ministrul a adăugat de asemenea că îngrijorările oamenilor de afaceri ar trebui redirecționate înspre persoanele care nu s-au vaccinat anti-Covid, „deoarece este vina lor că pandemia există în continuare”.

Written by Redactie

staret bartolomeu athos

Situație coronavirus critică pe Muntele Athos: ”În jurul nostru miroase a moarte”

somaj scade grecia

Rata șomajului din Grecia a scăzut anul acesta, comparativ cu aceeași perioadă din 2020 și 2021