in

Kyriakos Mitsotakis: «Vaccinarea nu va deveni obligatorie, nu va un nou lockdown»

mitsotakis lockdown

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că autoritățile nu vor impune niciun nou lockdown în țară din cauza creșterii numărului de infecții, și vaccinarea nu va deveni obligatorie.

Grecia înregistrează în ultimele zile cele mai multe cazuri de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei

Autoritățile elene au anunțat marți, 2 noiembrie, o nouă serie de restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat.

Grecia, cel mai mare număr zilnic de infectări de la izbucnirea pandemiei

Grecii nevaccinați vor fi nevoiți să prezinte un test negativ pentru coronavirus pentru a putea intra în instituțiile de stat, bănci, restaurante, frizerii și magazinele de comerț cu amănuntul.

De asemenea, toți angajații nevaccinați, indiferent dacă lucrează în sectorul privat sau cel public, vor fi nevoiți să prezinte un test negativ de două ori pe săptămână, comparativ cu unul cât era necesar până acum.

Însă premierul grec a declarat miercuri că „pandemia nu a scăpat de sub control”, explicând că nu întrevede niciun nou lockdown în viitor.

„Este incorect să impui restricții asupra majorității pentru a gestiona o problemă care afectează doar o minoritate din moment ce avem vaccinuri”, a spus Mitsotakis. El a adăugat că lockdown-ul „presupune costuri economice, sociale și educaționale mari”, relatează Euractiv.

Vaccinarea nu va deveni obligatorie

Acesta a exclus impunerea obligativitatea vaccinării anti-Covid pentru toți cetățenii după ce în cursul verii au existat speculații în acest sens.

„Ne lovim de un zid de opoziție din partea nevaccinaților. Cu cât forțăm mai mult vaccinarea obligatorie, cu atât mai mare opoziția”, a spus premierul elen.

Acesta a adăugat că obiectivul guvernului său este să convingă cel puțin jumătate din persoanele nevaccinate să se inoculeze cu un vaccin anti-Covid.

Fără test la biserică

El a justificat de asemenea decizia de a nu cere un test pentru coronavirus la intrarea în biserici, măsură aplicată acum pentru aproape toate locurile publice. Spre deosebire de magazine, în biserici nu există nimeni care să verifice testul la intrare, a spus Mitsotakis.

Opoziția îl acuză însă pe premierul conservator că Biserica a fost scutită de noile restricții deoarece Mitsotakis nu a dorit să intre în conflict cu electoratul său ortodox.

Written by Redactie

eergie Grecia

Compania Publică de Electricitate a Greciei (PPC) intenţionează să se extindă în România

interzis masini combustibil 2030

Grecia, din 2030, vânzarea de mașini noi cu motoare cu ardere internă va fi interzisă