in

În Grecia se intră numai cu test negativ, inclusiv vaccinații

Toți călătorii care vor merge în Grecia vor trebui să prezinte un test PCR negativ valabil 48 de ore, din 19 decembrie. Grecia a anunţat miercuri, 15 decembrie, înăsprirea condițiilor de intrare în țară, în urma răspândirii variantei Omicron.

”Ca parte a eforturilor de a opri pandemia de COVID-19, ţara noastră va primi vizitatori din toate ţările cu un test PCR negativ valabil 48 de ore”, se arată într-un comunicat al Ministerului grec al Sănătăţii, citat de ziare.com.

Toată lumea cu test, inclusiv vaccinații

”Călătorii care au stat în străinătate mai puţin de 48 de ore sunt scutiţi de această obligaţie”, se precizează în comunicat, subliniind că noua măsură va fi valabilă de duminică, de la ora locală 06:00 (04:00 GMT).

Până în prezent, turiştii puteau merge în Grecia cu un certificat european de sănătate sau alt certificat care să ateste un program complet de vaccinare, trecere prin boală, sau un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte sau un test antigen valabil 48 de ore.

GRECIA, VACCINARE OBLIGATORIE PENTRU PERSOANELE PESTE 60 DE ANI

Noile măsuri, valabile până la 31 ianuarie, survin în contextul în care Europa se confruntă cu un nou val de COVID-19, marcat de o răspândire rapidă a variantei Omicron.

Potrivit studiilor iniţiale, această variantă s-ar putea dovedi a fi mai rezistentă la vaccinuri şi mai transmisibilă decât varianta Delta, care reprezintă în prezent majoritatea cazurilor de coronavirus din lume.

Zeci de decese zilnic

Grecia (10,7 milioane de locuitori) înregistrează zilnic zeci de decese provocate de COVID-19. Miercuri, autorităţile sanitare au anunţat 77 de decese în ultimele 24 de ore şi 4.801 de noi infecţii.

Ţara a înregistrat până acum peste un milion de contagieri cu COVID-19 şi 19.553 de decese de la începutul pandemiei.

Written by Redactie

Petre Georgescu, roman spanzurat Grecia

Un român s-a sinucis într-o închisoare din Grecia, era acuzat că și-a ucis și zidit fosta soție

certificat covid grecia

Fără o nouă doză, certificatul verde expiră în 7 luni în Grecia