in

Grecia, cel mai mare număr zilnic de infectări de la izbucnirea pandemiei

pandemie grecia

Grecia a înregistrat 5.449 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore, au anunţat luni autorităţile, cel mai mare număr zilnic de infectări cu coronavirus de la izbucnirea pandemiei la începutul anului trecut.

Alte 52 de persoane au murit din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore, totalul deceselor ajungând la 15.990, iar cel al contagierilor la 747.595.

Giannis Oikonomou, un purtător de cuvânt al guvernului, a declarat că este „urgent” să crească numărul vaccinărilor, care au înregistrat un ritm mai lent decât au anticipat autorităţile.

„Nu am terminat încă cu Covid-19. Atât timp cât există persoane nevaccinate, virusul găseşte terenul potrivit pentru a se răspândi”, a spus luni Oikonomou într-o conferinţă de presă.

„Deplângem pierderea de vieţi omeneşti din cauza nevaccinării, iar acest lucru nu poate şi nu ar trebui să continue”, a mai spus purtătorul de cuvânt al guvernului elen.

Circa 60,5% dintre greci sunt vaccinaţi anti-Covid-19, mai puţin decât media Uniunii Europene de 64,7%, conform ultimelor date disponibile, potrivit Agerpres.

Written by Redactie

politie grecia ucis tanar

Grecia, șapte polițiști arestați pentru crimă, au ucis un tânăr de 20 de ani pe care îl urmăreau

grecia restrictii

Grecia impune noi măsuri pentru persoanele nevaccinate