in

Datorii de 4 milioane de euro către statul grec, afacerist român trimis la închisoare

Un afacerist român a derulat afaceri în Grecia, dar nu și-a plătit taxe în valoare de 4 milioane de euro. A fugit în România, dar a fost prins și va fi extrădat. Va sta în închisoare în Grecia 4 ani, pentru evaziune fiscală.

Datorii de 4 milioane de euro, 4 ani de închisoare

Un român 50 de ani din județul Mehedinți a fost arestat și va fi trimis în Grecia unde este condamant la 4 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, scrie ziare.com.

Adrian Valentin A. este din Moșnița Nouă, orașul Orșova și a derulat afaceri în Grecia, provocând, în final, o pagubă importantă la bugetul statului grec.

Acesta a fost condamnat în 2018 la 4 ani de închisoare cu executare după ce nu a plătit datorii fiscale evaluate la suma de 4 milioane de euro.

Arestat și eliberat din cauza pandemiei

Bărbatul a mai fost arestat în octombrie 2020, tot la solicitarea autorităților judiciare din Grecia, dar mandatul european nu a putut fi pus în aplicare din cauza restricțiilor sanitare. Deși autoritățile elene au cerut prelungirea măsurii arestării, în noiembrie 2020 Adrian Valentin A. a fost eliberat.

Grecii au revenit cu o nouă cerere de arestare a românului, care a fost judecată în ianuarie 2022 la Curtea de Apel Timișoara. Bărbatul a fost arestat preventiv din nou și urmează să fie predat autorităților judiciare elene.

Un român s-a sinucis într-o închisoare din Grecia, era acuzat că și-a ucis și zidit fosta soție

Neplata datoriilor fiscale către fiscul grec

”Curtea reține că acesta este condamnat la pedeapsa de 4 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de ”neplata datoriilor către stat”.

În sarcina persoanei solicitate, s-a reținut că, acesta, în Oinoi Voiotia, în data de 01.05.2016 nu a plătit datoriile evaluate de Administrația fiscală către stat pentru o perioadă mai mare de 4 luni. Suma totală a datoriei de plată scadentă împreună cu dobânzile sau suprataxele de orice fel depășesc suma de 200.000 euro. În mod specific, la locul și ora de mai sus nu a plătit pentru o perioadă mai mare de 4 luni datoria către stat în valoare de 4.081.560,88 euro”, se menționează în hotărârea Curții de Apel Timișoara.

Written by Redactie

Angajaţii sanitari din Grecia care nu se vaccinează până la 31 martie vor fi concediaţi

Grecia inarmare

Parlamentul Greciei aprobă cheltuieli de înarmare în contextul tensiunilor cu Turcia din Marea Egee