in

Cutremur în Creta cu magnitudine 5,8 pe scara Richter VIDEO

UPDATE Un mort şi 9 răniţi în urma seismului din Creta

Un muncitor care lucra într-o biserică a murit după ce clădirea s-a prăbuşit în urma puternicului seism care a zguduit luni insula Creta din Grecia şi a provocat rănirea altor nouă persoane, a declarat un reprezentant al Protecţiei Civile pentru AFP.

**************

Un cutremur puternic a avut loc, luni dimineaţă, în jurul orei 09:17, în insula Creta din Grecia, anunţă Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC). Prima estimare a Institutului Geodinamic vorbește despre o magnitudine 5,8 pe scara Richter.

Epicentrul seismului s-a aflat la 22 km nord-vest de Arvi, 78 km sud de Heraklion, la o adâncime de 5 km. La rândul său, Institutul Euro-Mediteranean a estimat seismul la 6,2 Richter, potrivit kathimerini.gr.

Presa locală scrie că seismul a fost puternic resimțit nu numai în Heraklion, dar și pe întreaga insulă. Secvența de replică este intensă, deoarece au existat două vibrații, de 3.8 și 4.5 pe scara Richter.

Ar fi fost raportate daune materiale în Arkalochori și în satele din jur.  Mai multe clădiri și temple ar fi fost afectate. În biserica Agia Fotini din Roussochoria ar fi fost înregistrate pagube importante. Până la acest moment nu există informaţii despre răniți. Conform primelor informații, pompierii au primit apeluri pentru salvarea de sub dărâmături a trei persoane.

De asemenea, în zona Arkalochori, pietrele au căzut pe drumuri, dar și clădirile au fost grav avariate de unda cea mai puternică. Au fost raportate ferestre sparte. ”Imaginea din zonă este șocantă”, scrie cretalive.gr .

Conform informațiilor, au fost raportate pagube în Agies Paraskies și Thrapsano, în special în clădirile vechi. Drumul către Profitis Ilias este închis din cauza unei alunecări de teren. O mașina a fost zdrobită, fără răni grave pentru ocupanți.

Judecătoria Heraklion a fost evacuată, după cutremurul principal și replicile care au urmat.

Written by Redactie

Grecia zguduită de numeroase infracţiuni violente împotriva femeilor, mărește pedepsele pentru incest și viol

Un mort şi 11 răniţi după cutremurul din Creta, MAE: Nu sunt români printre victime