in

Certificatele de vaccinare contrafăcute din Bulgaria inundă nordul Greciei

vaccin covid certificat fals

Într-un moment în care cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus face furori și apelurile sunt făcute zilnic atât de oficialii guvernamentali, cât și de experții civili pentru a se grăbi să fie vaccinați, unii continuă să emită și să furnizeze certificate false, scrie eleftherostypos.gr.

Pentru 300 de euro se poate obține un certificat de vaccinare din Bulgaria, fără vaccin. De altfel, conform aceluiași raport, părțile interesate provin în principal din nordul Greciei.

În Bulgaria, vaccinarea este efectuată de medicii de familie (într-un mediu necontrolat – medicul este față în față cu pacientul, în timp ce centrele de vaccinare implică întotdeauna 6-7 persoane în procedură) acest lucru pare să fi permis profesioniștilor să comercializeze certificate fără vaccinare, ceva ce a devenit cunoscut și în Grecia.

Grecia impune noi măsuri pentru persoanele nevaccinate

Se observă că Bulgaria în fiecare zi „depășește” recorduri negative de mortalitate în Uniunea Europeană și înregistrează un număr de patru cifre de cazuri, fiind țara cu cele mai multe „negative”.

Potrivit mărturiei unui „intermediar” difuzat la ERT  pentru doar 300 de euro și o scurtă vizită la Sofia, se poate obține un Certificat european de vaccinare.

Oficialii din partea greacă subliniază însă că vaccinările grecilor (rezidenți permanenți ai țării noastre), care par să fi fost făcute în străinătate, și anume în Bulgaria și România, au intrat la microscop. 

Conform recentului amendament al Ministerului Sănătății, există o prevedere relevantă pentru sancțiuni penale și financiare grave împotriva actelor ilegale legate de teste și vaccinuri.

Postări pe rețele străine

Atât în ​​Bulgaria, cât și în România au existat rapoarte ample despre cât de ușor se poate obține un astfel de document în țările noastre vecine.

Plângerile sunt numeroase și provin în principal din mărturiile medicilor care spun că pacienții recunosc că au certificat, fără a fi vaccinați.

De altfel, din 21 octombrie, cei care doresc să viziteze zone interioare, precum cafenele, hoteluri, săli de concert, muzee și piscine, trebuie să demonstreze „Certificatul de vaccinare verde”.

Written by Redactie

grecia restrictii

Grecia impune noi măsuri pentru persoanele nevaccinate

eergie Grecia

Compania Publică de Electricitate a Greciei (PPC) intenţionează să se extindă în România