in

VOCEA DIASPOREI – Monica Poughia, doctor la Atena: ”Medicii români sunt apreciați în mod deosebit în Grecia”

APDA, 10 octombrie 2017 – Monica  Poughia este medic radiolog. S-a născut, a copilărit și a studiat la Cluj. În prezent lucrează ca medic specialist (radiodiagnistica  și imagistică) la Atena.  Locuiește  în Grecia de treizeci de ani, inițial a stat în Salonic, orașul natal al soțului, unde a făcut și specializarea, iar de 18 ani s-a mutat în capitală.

Sunt o emigrantă a inimii. Am ajuns să trăiesc în Grecia pentru că m-am îndrăgostit de un coleg grec”, ne-a mărturisit ea într-un interviu acordat agenției Diaspora Azi – APDA.

Monica Poughia ne-a vorbit despre integrarea sa în Grecia, despre problemele pe care le-a avut, iubirea pe care o are față de locurile natale dar mai ales despre familia frumoasă pe care o are.

”Nu am întâmpinat greutăți legate de faptul că eram  străină, dimpotrivă, medicii români erau și sunt apreciați în mod deosebit în Grecia. Mai multe greutăți am întâmpinat în îmbinarea carierei profesionale cu familia, am crescut doi copii și de multe ori timpul era greu de împărțit între multiplele obligații”, ne-a spus ea.

”Dar vreau să cred că am reușit și sunt foarte mândră de fetele mele”, a completat doamna Poughia.

”Iubesc foarte mult Clujul, orașul meu natal, pe care-l vizitez destul de des împreună cu familia. Nu exclud posibilitatea de a reveni acolo pe viitor sau de a-mi împărți timpul între Cluj și Atena, între România și Grecia, cele două patrii ale mele. Cred că România, cel puțin Transilvania, a făcut mari progrese economice și culturale și încet, încet se aliniază modului de viață European”, ne-a declarat ea.

Am întrebat-o ce părere are de intențiile românilor de a se întoarce acasă, în România. ”Dacă încep să fie comparabile și salariile, atunci mulți români plecați pentru un trai mai bun vor reveni în țară.”, ne-a răspuns ea.

”Pentru mine, România este, fără îndoială, țara mea de baștină, pe care o iubesc și mă bucur nespus  că pot să fiu mândră că sunt româncă…”, a ținut Monica Poughia să ne precizeze la sfârșitul interviului.

Daniela Popescu, Atena

 

Written by admin

Cum se obține CETĂȚENIA SPANIOLĂ prin rezidență. Proceduri și costuri

”Sunt fascinată de tot ce ţine de cultura spaniolă, dar nu mi-aş nega niciodată originea”