in

Viena, Preotul Constantin Necula, la prezentarea unui film excepțional cu ocazia Centenarului: ”A fost mai mult decât o întâlnire de suflet” – VIDEO

APDA, 06 decembrie 2018 – În data de 04 decembrie 2018, , în impresionanta sală a Cinematografului Urania din Viena, în prezența unui numeros public și a unor invitați de onoare, sub genericul ”Preoți români în vreme de război”, a avut loc conferința Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, precum și prezentarea filmului documentar ”Preoți români, jertfă și rugăciune pentru Unire”, realizator Cristina Liberis.

Părintele Constantin Necula a captivat publicul cu discursul său de suflet, subliniind jertfa preoților pentru realizarea Marii Uniri.

A fost mai mult decât o întâlnire de suflet. După vizionarea filmului, toți și-au adus aminte că sunt nepoții unor oameni care au murit la Mărășești sau care nu s-au mai întors de la război…”, a declarat la sfârșitul evenimentului Părintele Constantin Necula.

Realizatoarea filmului, Cristina Liberis, a destăinuit detalii din procesul de realizare a acestui film unicat. ”Mă bucur că am putut participa astăzi, în preajma Zilei Unirii, la 100 de ani de la Marea Unire, să reușim să ajungem cu această producție de film documentar în capitala fostului imperiu, Viena.”, a spus ea.

Evenimentul a fost însoțit de un minirecital de cântece patriotice interpretate de membrii ansamblului artistic al Asociației Crăișorul Munților din Alba Iulia, Mădălina Munteanu – voce, Gheorghe Albu – taragot, Adrian Albu – acordeon, Adrian Mircea- Voce .

La sfârșitul manifestării, publicul și protagoniștii evenimentului s-au reunit în foaierul sălii, unde părintele Constantin Necula a oferit autografe pe cărțile sale și au avut loc discuții pe marginea celor prezentate.

Organizatorii au mulțumit magazinului românesc ”Doina” din Viena pentru sprijinul acordat.

Written by admin

Evenimente de excepție la Viena: conferința Părintelui prof. Constantin Necula și lansarea unui film documentar

Precizări cu privire la recentele modificări survenite în legislația rutieră italiană