in

Preot român din Statele Unite: „Peste 600 de familii de romi români au intrat ilegal din Mexic în SUA, plătind 4-5000 dolari de persoană”

„Peste 600 familii de romi au intrat ilegal în SUA, trecând graniţa din Mexic, pe jos. Personal am discutat cu câteva familii care mi-au povestit că au plătit călăuze cu aproximativ 4-5.000 dolari/persoană pentru a-i trece graniţa din Mexic în SUA, în zona El Paso.

Majoritatea au cerut azil în SUA şi aproximativ 80% dintre ei sunt în evidenţa poliţiei pe motiv de furt şi tâlhărie.”, a declarat, pentru Adevărul, Bogdan Mihai Nichitean, preot la Biserica Ortodoxă Românească din Oregon, SUA.

Acesta spune că economia a mers foarte bine sub administraţia Trump, dar administrația Biden va oferi mai multe ajutoare sociale și va mpri taxele! „Oamenii au câştigat mai bine datorită faptului că Trump a tăiat multe taxe. S-au creat multe locuri de muncă, ceea ce s-a văzut în Decembrie 2019 când SUA a avut cei mai puţini şomeri din istoria sa.

De-altfel, tăierea de ajutoare sociale i-a determinat pe “putori” să-şi ia job-uri. Democraţii vor implementa din nou ajutoarele sociale şi, implicit, vor mări taxele.”

Bogdan Mihai Nichitean s-a născut în Suceava, a fost preot la Constanţa, iar în 2006 a emigrat în SUA, ajungând preot la comunitatea românească din Denver, Colorado. 

În anul 2016, Înalt Prea Sfinţitul Nathaniel, Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe Române din America l-a transferat că preot la Biserica “Pogorârea Duhului Sfânt” din Oregon City, Oregon, unde comunitatea românească numără aproximativ 35.000 de membri de diferite confesiuni: ortodocşi, penticostali, baptişti, adventişti, catolici.

În diaspora, preoţii au job-uri, aşa că duminica este la Biserică, iar de luni până vineri îmbracă hainele de curier la FedEx, mai notează Adevărul.

Written by Redactie

Canadienii au în plan să ”importe” peste 1,2 milioane de imigranți în următorii ani, pentru a dezvolta economia

Diana Torje, artistă la Paris: „Aici toata lumea are acces la artă, România mai are mult de recuperat”