in

Fără o nouă doză, certificatul verde expiră în 7 luni în Grecia

certificat covid grecia

Fără o nouă doză, certificatul verde expiră în 7 luni în Grecia.

Certificatul verde sanitar va expira în Grecia după şapte luni dacă nu include şi o doză booster, potrivit unui decret ministerial adoptat luni şi care va intra în vigoare la 1 februarie.

Certificatul verde expiră în 7 luni în Grecia, fără doza booster.

Măsura, care până acum se aplica doar persoanelor de peste 60 de ani, intenţionează să întărească imunizarea populaţiei, într-un moment în care contagierile cu varianta Omicron au atins cifre maxime.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, măsura va fi aplicată tuturor persoanelor de peste 18 ani începând cu 1 februarie.

Booster după trei luni

Ministrul grec al sănătăţii, Thanos Plevris, a asigurat că în prezent există suficiente vaccinuri şi că toţi cei care nu au făcut doza de supra-rapel, la cel puţin trei luni după efectuarea celei de-a doua doze, pot opta pentru booster înainte de data indicată.

Toate persoanele al căror certificat verde a expirat nu vor putea intra în restaurante sau în magazine (cu excepţia supermarketurilor sau farmaciilor) deoarece nu vor fi considerate vaccinate, a declarat ministrul postului de televiziune ANT1.

Potrivit lui Plevris, aproximativ 500.000 dintr-un total de 10,7 milioane de cetăţeni sunt chemaţi să facă a treia doză de vaccin.

El a precizat că măsura nu se aplică şi în cazul certificatului digital verde european, a cărei valabilitate se menţine timp de 9 luni.

GRECIA, VACCINARE OBLIGATORIE PENTRU PERSOANELE PESTE 60 DE ANI

Vaccin obligatoriu din 16 ianuarie pentru cei peste 60 de ani

Noua restricţie se adaugă deciziei premierului grec, Kyriakos Mitsotakis, care a anunţat că din 16 ianuarie vaccinul anti-COVID-19 devine obligatoriu pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani, iar cei care refuză să se vaccineze vor fi amendaţi lunar cu câte 100 de euro până când vor decide să se vaccineze.

(Agerpres)

Written by Redactie

În Grecia se intră numai cu test negativ, inclusiv vaccinații

Angajaţii sanitari din Grecia care nu se vaccinează până la 31 martie vor fi concediaţi