in

Grecia, din 2030, vânzarea de mașini noi cu motoare cu ardere internă va fi interzisă

interzis masini combustibil 2030

Premierul Kyriakos Mitsotakis a prezentat cabinetului planul guvernului de a reduce drastic emisiile de CO2 prin noi măsuri și o taxă pe carbon, anunță eleftherostypos.gr.

A anunțat interzicerea vânzării de vehicule cu motoare cu ardere internă din 2030, un regulament special fiind făcut însă pentru taxiuri și vehicule de închiriat. 

Scopul schimbărilor este de a face tranziția către forme curate de mobilitate mai imediată, cu reducerea drastică paralelă a emisiilor de CO2 și eliberarea pe termen lung a combustibilului din transporturi.

Mai exact, Mitsotakis a subliniat la minister: ”Politica verde despre care vom discuta astăzi, se referă însă și la viața de zi cu zi. Acest lucru se va îmbunătăți, deoarece în temeiul legii climatice ne luăm niște angajamente foarte clare.”

De exemplu, din 2023, tuturor locuințelor noi care vor fi construite li se va interzice instalarea arzătoarelor pe petrol acolo unde există o rețea de gaz adecvată.

Din 2025, toate taxiurile noi din Atena și Salonic, dar și 1/3 din vehiculele de închiriat, ar trebui să fie fie electrice, fie vehicule cu emisii zero.

„Din 2030, vânzarea de mașini noi cu motoare cu ardere internă va fi interzisă”.

Written by Redactie

mitsotakis lockdown

Kyriakos Mitsotakis: «Vaccinarea nu va deveni obligatorie, nu va un nou lockdown»

exclus restrictii biserica greaca

Polemici în Grecia după ce Mitsotakis a exclus bisericile de la restricții