in

Poliția germană, imagine negativă despre Timișoara: ”Centru al traficului de fiinţe umane”

APDA, 23 februarie 2018 – În timp ce autoritățile române se chinuie să ascundă sub preș fenomenul migrației ilegale, cele germane o spun pe șleau: Timișoara a devenit un centru al traficului de ființe umane. Migranții sunt înghesuiți cu zecile în camioane de mare tonaj, fără aer suficient, și transportați peste graniță.

Timișoara este un centru al traficului de ființe umane, a informat revista germană Welt am Sonntag, citând poliția federală germană.

Potrivit unui comunicat transmis de autoritatea germană responsabilă cu gestionarea frontierelor, Timişoara are un “rol semnificativ” în activitatea organizaţiilor de traficanţi care pun în pericol viaţa persoanelor, acestea fiind transportate în camioane de diferite tonaje. Oraşul românesc are funcţia de “hot spot” (centru de colectare şi distribuţie) în activitatea reţelelor.

Poliția confirmă astfel o analiză care susținea că Timișoara este un centru al traficului de ființe umane, pe traseul balcanic. Conform reporterilor germani, în municipiu, oameni de diferite naționalități sunt urcați în camioane cu care sunt apoi transportați în Ungaria și alte țări din Europa Centrală.

Jurnaliștii germani au aflat că traficanții cer uneori chiar și 5500 de euro pentru a transporta familii în Germania. „Afacerile” se fac de obicei în Turcia.

Potrivit datelor Poliţiei federale, majoritatea camioanelor, de tonaje diferite, utilizate pentru traficul de fiinţe umane pe ruta balcanică, provin din “zonele de sud şi est ale Europei”. Cele mai multe dintre ele au fost înmatriculate în Turcia.

Welt am Sonntag a mai arătat că traficanții nu dau doi bani pe securitatea celor pe care îi transportă. Aceștia sunt ascunși după platforme false, fiind înghesuiți în spații de doar 40-50 de centimetri, oamenii fiind în pericol să se sufoce din lipsă de aer.

În tot acest timp, autoritățile române susțin că au sub control fenomenul migrației și prezintă cazuri în care au descoperit câte unul sau doi migranți ilegali pe teritoriul municipiului.

Written by admin

Acțiuni comune între IEH și asociațiile românești din Serbia pentru păstrarea și promovarea identității românești în Timoc și Voivodina

Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”: evenimentul „De Mărțișor. Târg cu tâlc…”